Blogs

Financial District Condominium Lobby Remodel

Lobby Interior Design|

We are pleased to reveal a design concept that we created for a mixed-use tower located off of the world famous Wall street in the Financial District of NYC. The building is comprised of 346 luxury condo residences along with high-end hotel space. The Board reached out to us with a desire to redesign their modern but impractical lobby. They asked for a design that would help to differentiate the condo tower from the hotel next door. Additionally, the Board expressed concerns about an exposed backroom that revealed an unattractive electrical panel to all guests. They also requested additional package space, which is a prevalent pain point for nearly all condominiums and cooperatives across NYC. Condo Lobby Design Concept Rendering Front Desk View Our design process started with analyzing how we could separate the condo lobby from the hotel lobby both visually and aesthetically. The existing residential lobby is separated only by a transparent glass partition with a built-in seating area mirrored on both sides. Since the Board requested more privacy in their lobby, we envisioned a custom marble wall partition that contains a water vapor fireplace flanked with a custom, abstract wood/brass wall partition. A seating area is situated in front of the focal fireplace wall to define the area and create an inviting space to wait. Not uncommon, the Board wanted to minimize the seating available in the new design because their existing chairs are gratuitously comfortable. This leads to guests lingering for prolonged periods of time as opposed to using the space as a waiting area. Therefore our proposed furniture was carefully curated to be stylish and comfortable but not overly loungey. Condo Lobby Design Concept Rendering Front Entry View The front desk position and its presence were of great importance to [...]

Upper West Side Cooperative Hallway Redesign

Condo and Cooperative Interior Design, Hallway Interior Design|

Our team recently completed a hallway redesign project at 60 Riverside Drive, a twenty-one story luxury cooperative building on the Upper West Side of Manhattan. Once a rolling countryside and farm land for tobacco production, the Upper West Side has since transformed into one of the most affluent and sought-after neighborhoods in the United States. Situated between Central Park and the Hudson River, the Upper West Side is known for its diverse residents and its myriad of cultural institutions such as the American Museum of Natural History, Columbia University, and the Lincoln Center. Its mix of high-rise condos, historic buildings, and classic brownstones have made it a prime filming location for countless iconic films/TV shows including Ghostbusters, You’ve Got Mail, and Seinfeld. 60 Riverside Drive was built in 1964, and the existing hallways needed a renovation for style as well as accessibility. With our redesign, we aimed to modernize the interiors to a level befitting both the building and the neighborhood. The initial proposal addressed the need for a fresh color scheme, upgraded lighting to accent the hallways, and new hardware to bring the space up to code. Hallways Before vs. Hallways After The original beige walls and ceiling offered little contrast so we chose to add some variation along with a sleeker selection: white for the ceiling and two shades of gray for the walls—a lighter one for the main wallcovering, and a darker one to serve as an accent. By using new vinyl wallcovering with an emboss, we were able to hide imperfections and create a clean finish throughout the corridors. We painted the doors and trim with complementary shades like burnt ember and pewter to add further variation while still coordinating with the new color scheme. In addition to the walls and ceilings, the [...]